Polyphia’dan Tim Henson, ‘Boomer Bend’ Tepkisine Yanıt Verdi, Harika Bir Gitar Solosunun Sırlarını Açıkladı.

Tim Henson

Tim Henson, o terimden dolayı birçok ”Baby Boomer”ın sinirlendiğini belirtiyor.”

Polyphia’nın gitaristi Tim Henson, ’60 ve ’70’lerde popüler olan gitar rifflerini tanımlamak için kullandığı “boomer bend” ifadesi etrafındaki tartışmaları ele aldı ve “Bohemian Rhapsody” şarkısındaki Brian May solo‘sunun rock tarihinin en büyüklerinden biri olduğunu düşündüğünü açıkladı.

Eğer bugünün en popüler progresif metal dehalarından birinin neden John Mayer‘ın riflerinin çalmakta zorlandığını, harika bir solo yazmanın sırlarını, gitarın ton potanslarının aslında ne işe yaradığını ve daha fazlasını merak ettiyseniz, Tim Henson sizin için tam olarak doğru kişi.

Polyphia gitaristi yakın zamanda WIRED ile bir araya gelerek, hayranların Twitter’da kendisi için sorduğu en önemli soruları yanıtladı (tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz).

Henson’ın terimi ilk kez kullanmasından dolayı kaç kişinin sinirlendiği göz önüne alındığında, bir kullanıcı “boomer bend” karışıklığının ne olduğunu sormadan bu soru cevap tamamlanamazdı.

Henson şöyle açıkladı:

“‘Boomer bendleri’, Rick Beato ve benim tarafımdan uydurulan bir terimdir. 1960’lar ve 70’ler (Baby Boomer dönemi) müziğinde yaygın olarak kullanılan belirli bir gitar bend tekniğini ifade eder. Ne kadar çok twang verirseniz ve ne kadar ‘yaşlı bir adam’ gibi duyulursa, o kadar çok boomer oluyor sanırım [gülüyor].

“Ama biz bu terimi kırıcı bir şekilde kullanmadık, daha çok ‘B’ ile başladığı ve ‘bend‘ de ‘B’ ile başladığı için tercih ettik. Yakalayıcı bir deyim haline geldi ve birçok ”Baby Boomer” o terimden rahatsız oldu. Ama bu sorun değil, çünkü sadece bir sesi tanımlamanın bir yolu.”

Röportajda, Henson ayrıca John Mayer’ın “neon” şarkısındaki riffi hakkında konuştu. Henson, bu tarz pasajların gerçekten kolaymış gibi göründüğünü ancak aslında çalmak için çok zor olduğunu belirtti:

“O kadar zor gibi gelmiyor, ama onu çalarken izlerseniz, başparmağını yukarı doğru uzatmış şekilde ve inanılmaz görünüyor. Başparmağı ile akorların köklerini bastırıyor ve ardından normal olarak yapacağınız gibi normal akorları çalıyor. Özellikle büyük elleriniz yoksa, gerçekten çalmak son derece zor.”

Başka bir Twitter kullanıcısı ise gitariste harika bir gitar solosunu neyin harika yaptığını açıklamasını istedi. Gene Simmons tarafından daha önce paylaşılan bir görüşü yansıtarak, Tim Henson tüm harika soloların ortak özelliğinin kolayca söylenebilir (veya mırıldanabilir) olmaları olduğunu savunuyor. Ona göre, “Bohemian Rhapsody” en iyi örneklerden biri.

“Benim için solonun ne kadar unutulmaz olduğu, soloyu söyleyip söyleyemeyeceğinizle ilgilidir. Örneğin, ben “Bohemian Rhapsody” şarkısındaki gitar solosunun tüm zamanların en iyi gitar sololarından biri olduğunu düşünüyorum. Eğer [söyleyebiliyorsanız], sadece rastgele notalardan oluşan bir şeyden daha unutulmaz olduğunu düşünüyorum.”

Müzik Üniversitesi Nedir?

Müzik Üniversitesi, elektro gitar, şarkı söyleme, müzik teorisi (armoni), müzik prodüksiyonu, bas gitar, akustik gitar konularında kurslar bileceğiniz bir online müzik okulu olmanın yanı sıra, müzikle ilgili bir sosyal medyadır.

  • Tüm kurslara erişim
  • Telefon / Tablet ve bilgisayardan, istediğiniz ortamda çalışın.
  • Müzik Üniversitesi öğrencilerine özel her ay performans geri bildirim videoları.
  • Müzik Üniversitesi öğrencilerine özel grup, soru-cevap imkanı, sınırsız eğitmen desteği.
  • Deniz Sayman’ın tüm kursları, Hayko Cepkin, Demir Demirkan, İzgi Gültekin, Samet Kılıç, Gökhan Büyükkara, Özgür Kalaycıoğlu, Ercüment Subaşı gibi isimlerin Müzik Üniversitesi’ne özel hazırladığı içerikler.
Müzik Üniversitesi biriktirdiğim tecrübe ve bilgileri öğrettiğim yer. Eğer henüz Müzik Üniversiteli değilseniz Elektro, Akustik ve Bas Gitar, Şarkı Söyleme, Müzik Teorisi ve Müzik Prodüksiyonu konularında kurslar çalışabileceğiniz,  ortak bir bilinçle daha uzun bir yolu daha kısa zamanda gitmeyi amaçlayan bir hareketin bir parçası olabilirsiniz. Buradan buyrun - Müzik Üniversitesi Nedir?

İlgili Yazılar

Yorumlar