Müzik Üniversitesi Forumları

Gitar ve müzikle ilgili sorularınıza yanıt alın, sizin gibi müzisyenlerle bağlantı kurun.

  • Posted by Ozcan Cakmak on Mart 19, 2023 at 1:36 pm

    Merhaba, Hoparlörden cızırtı ve çatırdama sesleri geliyor. Mesela bu video da kick vurduğunda ses kırılıyor çatırdamaya başlıyor. Ara ara cızırtı, çatırdama gibi sesler geliyor. Presonus Eris E3.5 BT Referans Monitörü ve Presonus AudioBox USB 96 ses kartını kullanıyorum. Bilgisayarım 16 gb ram Intel® Core™ i7-4720HQ 8 işlemcili tam olarak sorun neyden kaynaklanıyor çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    https://www.youtube.com/shorts/R3KCZn3U_R4

    ilyas mert unur yanıtladı 1 yıl, 1 ay önce 3 Katılımcı · 2 Yanıt
  • 2 Yanıt
  • İnan Güzel

    Üye
    Mart 19, 2023 at 2:25 pm
    Puan 1,814 Puan
    Başarılar:
    Kullanıcı Kullanıcı

    Selam, buffer size ayarların çok düşük olabilir veya “clipping” oluyor olabilir. Ses kartının güç aldığı kaynağı değiştirebilirsin eğer öyle bir seçeneğin varsa. Ek olarak herhangi bir sanal kablo (örn: voicemeeter) kullanıyorsan DAW’ dan gelen seste bazen böyle cızırtı olabiliyor. Aynı sorunu yaşadığımda Voicemeeter’ımı kapatıp DAW’dan “Preferences” kısmında gelip “Audio Interface” den tüm cihazları kaldırıp tekrar Voicemeeter’ı ekleyip “Audio Interface” kısmından tekrar Voicemeeter’ı seçiyorum düzeliyor.

  • ilyas mert unur

    Üye
    Mart 21, 2023 at 9:01 pm
    Puan 1,396 Puan
    Başarılar:
    Gitarist

    Eğer sorununuz hala çözülmediyse biraz daha bilgi verebilir misiniz?

    Diğer enstrümanlarda da benzer bir sorun gözleniyor mu? Eğer evet ise sisteminizin genelinde bir sorun olabilir. Hayır ise speaker ‘larınız woofer ‘larında bir sorun olabilir. Veya sadece sinyal düşük frekans range’lerinde clip’e girmişken yüksek frekanslar bundan çok etkilenmemiş olabilir.

    Sample Rate ve Buffer Size kaç olarak ayarlandı? 44.1 veya 48 kHz sample rate ‘leri için 512-2048 buffer size iyidir. Eğer buffer size ‘ınız düşük ise çoğunlukla videodaki gibi bir sorun gözlenmez. Bu daha çok pop-up denilen bir sese yol açar. Ve eğer buffer size ‘ınız çok yüksek ise DAW’lar genellikle bunu işleyebilecek kapasiteye sahip olduğu için yine bir sorun gözlenmez. Yüksek buffer size web sitelerinde izlenen videolarda kırılmalara yol açabilir.

    Sorunun ne olduğundan tam olarak emin olamadım aslında. Biraz daha bilgi verebilir misiniz? Eğer sakıncası yoksa parçanın sorunlu bölgesi çalarken mix konsolu sekmesini SS almanız bira daha bilgi kazandırabilir.

Log in to reply.