Müzik Üniversitesi Forumları

Gitar ve müzikle ilgili sorularınıza yanıt alın, sizin gibi müzisyenlerle bağlantı kurun.

Müzik Üniversitesi Forum Müzik Teknolojileri ve Prodüksiyonu Referans hoparlör tavsiyesi !

  • Referans hoparlör tavsiyesi !

    Posted by Hikmet Tulgay on Aralık 13, 2023 at 11:29 pm

    merhabalar sitenize yeni katıldım focusrite2i2 ses kartım macbookm1 bilgisayar kullanıyorum . referans hoparlör almak istiyorum ama bütçem meckie cr5 xbt anca alabiliyor ancak YouTube incemelerinden pek bir bilgi çıkaramadım . o paralara ikinci el daha iyi olabilecek birşey mi almalıyım yoksa mackie ev kullanımı için yeterli ve iyimidir. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler…

    Mesut Arslan yanıtladı 2 ay önce 4 Katılımcı · 4 Yanıt
  • 4 Yanıt
  • Deniz Sayman

    Administrator
    Aralık 13, 2023 at 11:38 pm
    Puan 4,735 Puan
    Başarılar:
    Ogretmen

    Hoşgeldiniz.

    Eğer ikinci el temiz bulabiliyorsanız Yamaha HS5 veya mümkünse HS7 serisi önerebilirim. Şimdiki üst seviye monitör hoparlörüme geçmeden önce yaklaşık 15 yıl kullandım.

    Ama bütçenin dışında kalıyorsa Mackie’de başlamak için işinizi görecektir

    • Hikmet Tulgay

      Üye
      Aralık 13, 2023 at 11:42 pm
      Puan 247 Puan
      Başarılar:
      Kullanıcı Kullanıcı

      Merhabalar evet benimde favorim hs5 ama bütçemi aşıyor ne yazık ki ve henüz hs5 satana denk gelmedim. Evde güzel bir sony müzik setim var midi ile ona bağlayarak kullanıyorum ama tabii hifi sonuçta güzel uygun bişey denk gelene kadar beklemelimiyim yoksa müzik seti ile hiç uğraşma geçici de olsa mackie almalımıyım yada yakın fiyat aralığında önerebileceğiniz bişey var mı?

  • Rüzgar Nufel Öznohut

    Üye
    Şubat 20, 2024 at 4:01 pm
    Puan 475 Puan
    Başarılar:
    Öğrenci

    cr3 – eris 3,5 – hs5 kullandım.

    hs5 mid yoğunluklu. Şahsen kullanıyorum. hs5 için hiçbir incelemede flat diyemeyiz. Yamaha tarafında hs7 ve sonrası düşünülebilir bence. kaldı ki 5 inç kolonlar için iyi bir oda akustiği şart.

    mackie cr serisi bas yoğunluklu ve multimedya hoparlörü olarak geçiyor. hr ve mr serisi ancak referans hoparlör denilebilecek seviyede.

    Mackie cr serisi yerine presonus bakmanızı öneririm. biraz daha ayarlanabilir ve bana kalırsa daha flat.

    paranız olduğunda güzel bir subwoofer ile destekleyip frekans aralıgınızı da genişletebilirsiniz.

  • Mesut Arslan

    Üye
    Şubat 23, 2024 at 9:12 am
    Puan 436 Puan
    Başarılar:
    Öğrenci

    Mackie cr serisi ev kullanımı için son derece güzel ve balanslı bağlantısıyla pro seviyeye göz kırpıyor. Sabahtan akşama mix yapmayacaksan, yada her gün kayıt mix işi ile uğraşmayacaksan al gitsin. Keyfine bak. İşim gücüm olacak diyorsan da bahsi geçen hiçbir hoparlör önemsediğin amaca hizmet etmiyor. Derken…. presonus studio 5 I de incele derim.

    Evde yada stüdyoda referans hoparlör diye adam akıllı bir ürün kullanan görmedim. Çünkü REFERANS HOPARLÖR fiyatları elinizin uzandığı hoparlörlerle kıyaslanamıyor bile.

    Müzik mağazalarında gördüğümüz hoparlörlerin hepsi ya bas ya mid ya tiz karakterli nerde kaldı referans kavramı. Ev kullanıcıları için ucuz çözümlere referans diye yutturuyorlar. Kiii ucuz asla değil. Maliyetiyle sunduğu sonuçla alakasız fiyatlara satılıyor. Monitor denilebilir. Yaptığımız işi İzlemek dinlemek anlamında. Kavram olarak.

    Ben balanslı çıkışı balanssız hale dönüştürüp(buna da gerek yok da elektronik bilgim boşa gitmesin diye) tv, 2+1 bilg. Hoparlörü kullandım. Kendim amfi de yaptım. (Kutu ve estetik hoş olmadı) En sonunda doyurucu bir ses gücü ve bazı seslerde/notalarda cazırdamalardan(trim sesi) sıkıldım.

    Neyse en sonunda Presonus studio8 aldım. Gaaaayet güzel.

    Referans hoparlör mevzusu; ortaya çıkacak iş/mix/mastering; kulak, alışkanlık, farkındalık ile ilgili.

    Hayalim eve audio sc3070.

    • Bu yanıt  Mesut Arslan tarafından 2 ay önce düzenlenmiştir .

Log in to reply.