Müzik Üniversitesi Forumları

Gitar ve müzikle ilgili sorularınıza yanıt alın, sizin gibi müzisyenlerle bağlantı kurun.

Müzik Üniversitesi Forum Müzik Teknolojileri ve Prodüksiyonu IEM kulaklık ses kartında dip ses yapıyor

  • Deniz Sayman

    Administrator
    Şubat 24, 2024 at 12:22 pm
    Puan 4,726 Puan
    Başarılar:
    Ogretmen

    Büyük bir ihtimalle kullandığınız ses kartlarından kaynaklı. Behringer’in ucuz olma sebebi kullanılan malzemelerin ucuz ve kalitesiz olması. Bu da bu tarz problemlere yol açıyor. Muhtemelen kulaklığınızla birlikte gelen ses kartı da çeviricileri ve malzemeleri çok kaliteli bir ürün değildir. Öte yandan telefon ve pc anakart daha pahalı ve daha kaliteli cihazlar.

    Bir arkadaşınızın ses kartında, mümkünse focusrite ya da m-audio ses kartında denemenizi öneririm. Orada gürültü yoksa problem kesinlikle ses kartlarında ( ki %95 öyle olduğunu düşünüyorum )

  • Rüzgar Nufel Öznohut

    Üye
    Şubat 24, 2024 at 2:00 pm
    Puan 475 Puan
    Başarılar:
    Öğrenci

    Topraklama sorunu gibi görünüyor.

    ses kartını monitör ve varsa hoparlör ve güç kaynaklarından uzak tutun. Diğer usb cihazlarınız ve varsa usb çoklayıcıları çıkararak deneyin.

    birçok yerde noise sorunları preamp sorunu gibi gösterilse de, çoğu inceleme sitesi, incelenen usb kartlar da olsa usb bağlantısını ayrı trafolu bir güç kaynağından çekerler.

    sorun aslında adc yada preamp de değil güç kaynağındadır.

    ek olarak kaynak sesi her zaman %98-%100 bandında olmalıdır. Kulaklık sesini ses kartından ayarlamalısınız. Bu sayede pink noise den de kurtulursunuz.

Log in to reply.