Müzik Üniversitesi Forumları

Gitar ve müzikle ilgili sorularınıza yanıt alın, sizin gibi müzisyenlerle bağlantı kurun.

  • Mesut Arslan

    Üye
    Şubat 23, 2024 at 9:12 am
    Puan 475 Puan
    1. Seviye

    Mackie cr serisi ev kullanımı için son derece güzel ve balanslı bağlantısıyla pro seviyeye göz kırpıyor. Sabahtan akşama mix yapmayacaksan, yada her gün kayıt mix işi ile uğraşmayacaksan al gitsin. Keyfine bak. İşim gücüm olacak diyorsan da bahsi geçen hiçbir hoparlör önemsediğin amaca hizmet etmiyor. Derken…. presonus studio 5 I de incele derim.

    Evde yada stüdyoda referans hoparlör diye adam akıllı bir ürün kullanan görmedim. Çünkü REFERANS HOPARLÖR fiyatları elinizin uzandığı hoparlörlerle kıyaslanamıyor bile.

    Müzik mağazalarında gördüğümüz hoparlörlerin hepsi ya bas ya mid ya tiz karakterli nerde kaldı referans kavramı. Ev kullanıcıları için ucuz çözümlere referans diye yutturuyorlar. Kiii ucuz asla değil. Maliyetiyle sunduğu sonuçla alakasız fiyatlara satılıyor. Monitor denilebilir. Yaptığımız işi İzlemek dinlemek anlamında. Kavram olarak.

    Ben balanslı çıkışı balanssız hale dönüştürüp(buna da gerek yok da elektronik bilgim boşa gitmesin diye) tv, 2+1 bilg. Hoparlörü kullandım. Kendim amfi de yaptım. (Kutu ve estetik hoş olmadı) En sonunda doyurucu bir ses gücü ve bazı seslerde/notalarda cazırdamalardan(trim sesi) sıkıldım.

    Neyse en sonunda Presonus studio8 aldım. Gaaaayet güzel.

    Referans hoparlör mevzusu; ortaya çıkacak iş/mix/mastering; kulak, alışkanlık, farkındalık ile ilgili.

    Hayalim eve audio sc3070.

    • Bu yanıt  Mesut Arslan tarafından 5 ay önce düzenlenmiştir .