Reply To: sizce neden dinlediğimiz büyük gruplar dünya geneli tanınıyor

  • Deniz Sayman

    Organizer
    Şubat 12, 2024 at 10:39 pm
    Puan 6,158 Puan
    Ogretmen

    “Yeni bir yol açmak” yazarken küçük görünebilir ama dünyanın en büyük işidir.

    Bunu yapabilmek için şu anda dünyada kimlerin yeni yol açtığına bakmak ve onların yaptığını nasıl daha farklı, daha yeni ve daha özgün bir şekilde sunabileceğinizi bulmak gerekir.

    Yeni bir yol açan insanların her birinin dünyada 1 tane olduğunu unutmamak gerekir. Toplasanız kaç tane dünya müziğini değiştirmiş insan sayabilirsiniz?

    8 milyar nüfuslu dünyada o 1 kişi olmanın ne kadar büyük olduğunu anlayıp, o derece büyük bir yenilik yapmak gerekir.

    Dünyada müzik çok nadiren 1 kişi ya da 1 grup tarafından değiştirilir.

    Genellikle bu büyük bir etkileşimle büyüyen bir kültürün eseridir. Bir ülkeden, bir şehirden, bir bölgeden çıkan bir akımın dünya müziğini değiştirme ihtimali çok daha yüksektir.

    Örneğin 80 li yıllarda Los Angeles şehrinden çıkan Glam Metal Twisted Sister, Mötley Crüe, Guns N’ Roses, Poison vs. vs. derken dünyayı ele geçirdi.

    Sonra bu müziği yıkan Seattle’dan çıkan Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains gibi grupların oluşturduğu Grunge akımı oldu.

    Bunu başka bir akım yıktı, onu da başka bir akım yıktı..

    Yani tek bir kişinin / bir grubun dünyayı vizyonuyla, müziğiyle değiştirdiği çok nadirdir.

    Genellikle ortak bir aklın, ortak bir kültürün, ortak duygu ve yaşananların ve aynı bölgedeki müzisyenlerin birbirlerinden etkilenmelerinin sonucu bu hareketler ortaya çıkar.

    Dünyayı değiştiren bu akımların bir çoğunun okullu müzisyenler tarafından değil, aksine müzik bilgisi çok az olan ya da neredeyse olmayan müzisyenler tarafından yaratıldığını unutmamak gerekir.

    Hedeflerin net olması çok çok iyi! Ama bunların başarılabilir olması, bunları yaparken kendinizi gözünüzde canlandırabiliyor olmanız ve bu yola gidecek DOĞRU adımları her gün atabiliyor olmanız da çok önemlidir.