Reply To: Önerileriniz

  • ilyas mert unur

    Üye
    Mart 23, 2023 at 3:18 am
    Puan 1,396 Puan
    2. Seviye

    1) Web sitesi yavaş yükleniyor (Chrome kullanıyorum). Ve bu benim internet hızımdan dolayı kaynaklanmıyor (çünkü diğer siteler yeteri kadar hızlı yükleniyor). İlgili sayfadaki içerikler aynı anda değil de eğer belli bir sırayla yüklenirse site biraz daha hızlı yüklenebilir.

    2) Beğen butonu eksik.

    3) Ses Mühendisliği veya bir benzeri grup ve forum açılmalı. Forumlarda dolaşırken gitar veya genel başlıkları altında “Ses Kartı Nasıl Kullanılır” “Gitar – Vokal Kaydı Nasıl Alınır” “Cubase’de Ses Kartı Tanıma Sorunu” “Prosesör Nasıl Çalışır” şeklinde forumlar gördüm. Sitenin daha organize olabilmesi için “Gitar” başlığı altında gitaristlerin nasıl daha iyi, daha farklı, istedikleri amaca uygun tonlar elde edebileceği veya kullandıkları lickleri, zor şarkıları çalmanın püf noktaları gibi “duyum” ve “çalma” ile ilgili olan konuların yer alması hedeflenebilirken gitar kaydı nasıl alınır, vokal mixi nasıl yapılır, masteringçi ne yapar, prodüktörün şarkı yaratımına katkısı nedir gibi doğrudan “prodüksiyon” ile ilgili konular yer almalıdır. Ses kartı nedir, ses kartı incelemesi, referans kulaklık nasıl seçilir, akustik yalıtım nasıl yapılır, kendi pedalımız nasıl üretilir gibi sesin doğrudan “sinyaller” ve onun “mühendisliği” ile ilgili olan konular da Ses Mühendisliği adında bir başlıkta toplanabilir. Şu anda kendi gitarımın devre şemasını oluşturmaktayım. Ve bununla ilgili öğrendiğim şeyleri paylaşmak için ilginç bir tutku duyuyorum. Ayrıca ilerleyen zamanlarda amaçlara göre (kayıt, mix ve mastering) odanın akustik yalıtımının nasıl yapılması gerektiği ile ilgili paylaşımlarda da bulunmak istiyorum. Ancak bu iki konudan ne ilkini gitar başlığı altında ne de ikincisini prodüksiyon kısmına yazmak istiyorum çünkü bir gitaristi görevi kendi gitarını veya odasını tasarlamak değildir. O, çalım ve duyum ile ilgilenir. Elbette ki kişi isterse zaten diğer başlıkları inceleyebilir. Sadece demek istediğim bazı konuların yanlış yerlerde oluşturulduğu ve bundan dolayı da “kaybolduğu”dur.

    4) Başlangıç veya giriş videoları ile sınırlı kalmayın, mid ve expert dersleri de gelebilir. Sitedeki derslerin genelinde bir başlangıç aşaması güdüldüğünü sezdim. Bu sezim yanlış da olabilir çünkü izleyemediğim daha pek çok video da var. Örneğin Deniz hocanın “Prodüksiyona Giriş” ve Ercüment hocanın “Ücretsiz Plugin’ler ile Mix Yapmak” serilerini izledim. Ve ben şahsen ciddi derecede faydalı buldum. Gerçekten çok iyi bir çalışma emeğinize sağlık. Bununla birlikte gönül istiyor ki daha mid ve expert seviyeli dersler de gelsin. Mesela sadece ücretsiz ekipmanlarla veya sadece herkesin yapabileceği değil, aynı zamanda belki 100’ler dolarlık plugin’ler, binlerce dolarlık ekipmanlarla yapılan ciddi eğitims etleri de gelsin. Çünkü fark ettim ki bu web sitesi dikkatli ve geleceği hedefleyerek yaratılmış. Şu andaki başlıkları ve kullanıcı sayısından hareketle farz ediyorum ki bu proje şimdilik emekleme/yürüme çağında. Ancak ilerleyen zamanlarda Türkiye’nin müzik ve ses ile ilgili bir yardımlaşma ve veri kaynağı olması bakımından yüksek bir potansiyel taşıyor.

    İyi çalışmalar dilerim