Reply To: Başlangıç seviyesi öğrenme metodları hk.

  • Deniz Sayman

    Organizer
    Aralık 14, 2023 at 3:33 pm
    Puan 6,158 Puan
    Ogretmen

    Merhaba,

    Yeni Başlayanlar için Elektro Gitar kursu size adım adım yol göstermek üzere tasarlandı ve ilk aşamada her şeyi bırakıp onu takip etmenizi öneririm.

    Çünkü şu an henüz gitarda temeller oturmadan, şarkı çalıp keyif almaya başlamadan gamlar, notalar, klavye üzerindeki yerler, aralıkları düşünmek odağınızı olması gereken noktadan uzaklaştırıyor. Bu biraz esprili olarak ekte koyduğum fotoğraftaki yaklaşım, şimdilik daha temel konulara odaklanmak daha verimli olur.

    İlk aşamda oturtmanız gereken doğru sağ ve sol el tekniği, basit akorlar ve bunları bağlı bir şekilde çalarak bağlı şarkılar çalmak olmalı. Sonrasında melodi ve riff çalışmaları, bazı tarzlar, örnek şarkılar diye ilerleyen bir yapı olacak. Bu çalışmaların yanı sıra söylediğiniz gibi Smoke On The Water tadında basit şarkıları hem keyif almak hem de çalışmaları iyice oturtmak için kullanabilirsiniz.

    Önemli olan öğrendiğiniz bu çalışmaları temiz, bağlı ve akıcı duyurabilmek. Bunu yaptıkça yeni çalışmalar ekleyebilirsiniz. Kurs içinde gamlarla ilgili çok ufak kulak dolgunluğu yaratmak için girdiğim konular olacak ama bu konulara asıl sonraki kurslarda geçeceğiz.

    Günlük rutinlere geldiğinizde onları her gün birer defa tekrar etmenizi ve sonrasında sıradan 1 yeni çalışma eklemenizi öneririm \m/