Reply To: Artık ne yapmalıyım

  • Deniz Sayman

    Organizer
    Kasım 24, 2023 at 8:02 pm
    Puan 6,157 Puan
    Ogretmen

    Evet gerekli teoriyi öğrenip çalışmalarını yapmışsınız, şimdi bunları nasıl kullanacağınız kısmındayız.

    1 – Bolca şarkı analiz edip, kulaktan çalmaya çalışmak : Örneğin Joe Satriani – War, Always with me Always with you şarkılarını çalarak analiz etmeye çalışabilirsiniz. Hangi modları, hangi pozisyonları kullanmış? Bu modlar içinde nasıl fikirler çalmış?

    Yine analiz etmek için güzel bir örnek Sweet Child O’ Mine.. Hangi modda şarkı? Hangi bölümlerde nerelere dönüyor?

    Benzer şekilde blues şarkılarını analiz edebilirsiniz. Hangi pentatonik pozisyonlarında nereleri kullanıyor, pentatonik dışında hangi notaları kullanıyor ve bu notalar nasıl tınlıyor?

    Bunlar dışında da çalıştığınız, öğrendiğiniz tüm şarkıları analiz ederek çalışma seviyesine gelmişsiniz.

    2- Doğaçlama için : En basit yöntem blues şarkıcılarının vokal melodisini taklit etmeye çalışarak başlamak. Örneğin SRV – Pride & Joy’daki vokal melodisini taklit etmeye çalışabilirsiniz.

    3- Teorik Bilgiyi Tekniklerle Birleştirmek : Müzik Üniversitesi’ndeki Legato, Sweep Picking, Tapping, Hybrid Picking gibi tekniklerin kurslarında öğrendiğiniz bu teorik bilgiyi kullanarak bu teknikleri çalacağınız için bu kursları çalışmak da teoriyle tekniği birleştirebilmeniz konusunda yardımcı olacaktır.

    4- Bol Bol Backing Track ile Takılmak : Kendinizi zorlayıp konfor alanından çıkmaya çalışmadan ilerleme olmuyor. YouTube’dan farklı tonlarda ve modlarda backing trackler açıp : basit, tekrar edebilen ve akılda kalıcı melodiler bulmaya çalışmanızı öneririm.

    İlk aşamada yapabileceğim öneriler bunlar. Varsa sorularınız üzerinden tekrar konuşuruz \m/