Müzik Üniversitesi Forumları

Gitar ve müzikle ilgili sorularınıza yanıt alın, sizin gibi müzisyenlerle bağlantı kurun.

Müzik Üniversitesi Forum Müzik Teknolojileri ve Prodüksiyonu Kayıt İçin İdeal Bilgisayar Bileşenleri Nelerdir? Reply To: Kayıt İçin İdeal Bilgisayar Bileşenleri Nelerdir?

  • Deniz Sayman

    Administrator
    Kasım 19, 2019 at 10:33 pm
    Puan 4,774 Puan
    Başarılar:
    Ogretmen

    Selamlar.

    Ben de macbook pro kullanıyorum, işimi görüyor ama bazen ısınmayı engellemek için fanları gürültü yapabiliyor. Siz çoğunlukla VST ile çalıştığınız için çok problem olmayacaktır ama mikrofonla kayıt yapacak olursanız bilgisayarı uzaklaştırmak gerekebilir.

    1- Macbook Pro’da 140 kanal civarı proje ile çalıştım sıkıntı olmadı. İyi bir PC’de iş görecektir.
    2- Ram de işlemci de çok önemli. Özellikle çok VST ile çalışacaksanız bol RAM, 16GB olsun mutlaka. Bazı büyük VST’ler yarısını kapatabiliyor, 2-3GB de zaten işletim sistemi kapatıyor. İşlemci ramden sonra geliyor ama minimum i5 olsun derim.
    3- Crack işinden hiç anlamıyorum, kullandığım tüm uygulamaları satın aldım.
    4- Ses, film gibi işler için daha çok Mac bilgisayarlar tercih ediliyor çünkü daha stabil çalışıyorlar. Windows’da daha fazla göçme, mavi ekran, donma gibi hatalar alınıyor. Bütçeniz dahilinde sıfır olmasa bile ikinci el bir mac bakabilirsiniz.

    Ayrıca sizin gibi sanal seslerle çalışan, orkestrasyon yapan birinin elinde bence mutlaka Logic Pro X uygulaması olmalı. Çünkü hazır sesleri, aranje konusundaki hızı inanılmaz. Bunu da ancak mac OS işletim sisteminde çalıştırabilirsiniz çünkü Apple uygulaması.