Müzik Üniversitesi › Forum › Müzik Teknolojileri ve Prodüksiyonu › IEM kulaklık ses kartında dip ses yapıyor
-
IEM kulaklık ses kartında dip ses yapıyor
Posted by emin tüzün on Şubat 24, 2024 at 9:44 amMerhaba arkadaşlar, Qoa gimlet IEM jack girişli kulaklık aldım telefona veya pc anakarta direkt olarak takınca bir sorun olmuyor fakat Behringer umc 204 ses kartına takınca dip ses geliyor. Ayrıca Razer BlackShark kulaklığımın yanında gelen ses kartına takıp denedim aynı olay onda da oldu. Ne yapmam gerekir?
Rüzgar Nufel Öznohut yanıtladı 9 ay önce 3 Katılımcı · 2 Yanıt -
2 Yanıt
-
Ogretmen
Büyük bir ihtimalle kullandığınız ses kartlarından kaynaklı. Behringer’in ucuz olma sebebi kullanılan malzemelerin ucuz ve kalitesiz olması. Bu da bu tarz problemlere yol açıyor. Muhtemelen kulaklığınızla birlikte gelen ses kartı da çeviricileri ve malzemeleri çok kaliteli bir ürün değildir. Öte yandan telefon ve pc anakart daha pahalı ve daha kaliteli cihazlar.
Bir arkadaşınızın ses kartında, mümkünse focusrite ya da m-audio ses kartında denemenizi öneririm. Orada gürültü yoksa problem kesinlikle ses kartlarında ( ki %95 öyle olduğunu düşünüyorum )
-
1. Seviye
Topraklama sorunu gibi görünüyor.
ses kartını monitör ve varsa hoparlör ve güç kaynaklarından uzak tutun. Diğer usb cihazlarınız ve varsa usb çoklayıcıları çıkararak deneyin.
birçok yerde noise sorunları preamp sorunu gibi gösterilse de, çoğu inceleme sitesi, incelenen usb kartlar da olsa usb bağlantısını ayrı trafolu bir güç kaynağından çekerler.
sorun aslında adc yada preamp de değil güç kaynağındadır.
ek olarak kaynak sesi her zaman %98-%100 bandında olmalıdır. Kulaklık sesini ses kartından ayarlamalısınız. Bu sayede pink noise den de kurtulursunuz.
Yanıt göndermek için giriş yapın.
Log in to reply.