• Profile photo of Mehmet Efe Gürel

      Mehmet Efe bir güncelleme paylaştı

      bir yıl önce

      Puan 1
      Başarılar:

      Selamlar, fender strat’tan sonra floyd rose köprülü bir gitara alışmak ve kullanmak çile midir acaba tecrübe sahibi arkadaşlar ne der? 

      Youtube’ta izlediğim çoğu videoda artıları eksileri anlatılmış fakat bir de floyd rose köprülü gitar kullananların ve böyle bir geçiş yapmış olanların fikrini almak isterim. Teşekkürler

      Eren Batu Tunç, Efe Paşa EgeveDeniz Sayman
      8 Yorum
      • Puan 220
        Başarılar:

        Tel değiştirme dışında çok bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Hatta bana strat gitarlar daha zor geliyor

      • Puan 1
        Başarılar:
        Kullanıcı

        Bana kalırsa kullanacağınız tremolo markasına ve hatta gitara göre bile değişir. Kimi düşük kalite tremololar insanları hayatlarından bezdirirken gerçekten kaliteli ve düzgün işçilikli bir tremolo ile çok rahat ve stabil bir gitara sahip olabilirsiniz. Tabi tel değiştirme konusunda ben de katılıyorum ancak alıştıktan sonra gerçekten o kadar zor olmadığını göreceksiniz.

        • Puan 1
          Başarılar:

          Teşekkürler yorumunuz için. Kesinlikle haklısınız, özellikle orijinal floyd rose’dan şaşmamak gerektiği videolarda söyleniyor. 

          Bir de videolarda anlatılanlara göre tel sahnede koparsa yedekte gitar bulundurma zorunluluğu konusu beni düşündürüyor biraz tellerin tansiyonu komple değiştiği için. Fakat öte yandan çalarken çok da hırpalamıyorum telleri yaptığım müzik tarzında. Queen cover band’te çalıyorum. Sanırım floyd rose gitarı alacağım 🙂

          • Puan 1
            Başarılar:
            Kullanıcı

            Evet orijinali, kaliteli aksam üreten markalarınki ve Ibanez’in tremoloları gördüğüm kadarıyla en az kötü yorumları alanlar. Tabi tel koptuğu anda köprü üzerindeki genel yük azaldığı için akort problemi oluyor, bu durum sizin ihtiyaçlarınıza göre değişir.

            • Puan 1
              Başarılar:

              Evet Ibanez ve bazı PRS ve Schecter modelleri için ben de çok olumlu yorumlar gördüm. Ben ama Fender American Ultra Luxe Telecaster modelini gözüme kestirdim. Onda da orijinal floyd rose kullanılmış. 

              • Puan 1
                Başarılar:
                Kullanıcı

                Modeli hiç kullanmadım ancak orijinal seriden pişman olacağınızı düşünmüyorum, şimdiden hayırlı olsun…