-
1Başarılar:
İKİNCİ EL GİTAR ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Herkese selamlar, son günlerde grupta sıkça karşılaştığım ikinci el gitar almayla ilgili sorulara açıklık getirmek istedim.
Gitarın Durumu: İkinci el gitar alırken, gitarın durumunu dikkatlice inceleyin. Gitarın gövdesi, sapı, klavyesi, telleri ve manyetikleri gibi tüm parçaları kontrol edin. Herhangi bir hasar, çatlak, boya soyulması veya diğer kusurlar var mı? Ayrıca, manyetikleri veya elektronik parçaları da kontrol edin, çünkü bunlar bir gitarın ses kalitesini etkileyebilir.Fretlerin Durumu: Fretler, elektro gitarın ses kalitesini ve çalım rahatlığını etkileyen bir bileşendir. İkinci el bir elektro gitar alırken, fretlerin durumunu kontrol edin. Fretlerin düzgün bir şekilde yerleştirilip yerleştirilmediğini, her bir fretin yüksekliğini, teller üzerindeki baskıları, fretin düzleşip düzleşmediğini ve bükülmeleri kontrol edin.
Gitarın Tarihi: (Çok pahalı, orijinal veya sertifikalı gitarlar almıyorsanız bu adımın ilk kısmına çok da gerek yok) İkinci el bir elektro gitar almadan önce, gitarın tarihini araştırın. Gitarın üretim yılı, seri numarası ve özellikleri hakkında bilgi edinin. Ayrıca, önceki sahibinin gitarı nasıl kullandığına ve nasıl muhafaza ettiğine dair bilgi alın.
Fiyat: İkinci el bir elektro gitar satın alırken, fiyatın uygun olduğundan emin olun. Fiyatın, gitarın durumuna, özelliklerine ve yaşına göre makul olduğundan emin olun.
Deneme: İkinci el bir elektro gitar satın almadan önce mutlaka deneyin. Çalarken nasıl hissettiğinizi ve çalım rahatlığına bakın. Ayrıca, gitarın ses kalitesini de kontrol edin. İster bir mağazada deneyin, ister satıcının evinde, mutlaka gitarı deneyin ve test edin. \m/
Yasin Yıldız, Arda Hetfieldve5 others-
1Başarılar:
Ellerinize sağlık hocam. Yine kalitenizden ödün vermemişsiniz.
-