• Puan 1
      Başarılar:
      Kullanıcı

      Herkese selamlar olsun strat kasa gitar detaylı tel değişimi entonasyon ayarı sap ayarı ve köprü ayarları videosu varmı Floyd rose gitar için gördüm ama strat kasa için pek anlayamadım yardımcı olabilir misiniz Saygılar 

      @admin

      Timurhan Sancaktar
      4 Yorum
      • Puan 1
        Başarılar:
        Kullanıcı

        Birde eklemek istediğim birşey var hocam limon yağı yerine badem yağı kullandım birşey olurmu

        • Puan 1
          Başarılar: Beat the Destiny
          Kullanıcı

          sen galiba limon yağını duyunca aktarlarda satılanlardan sandın. Fakat gitarlar için olan limon yağı özel. badem yağına gelirsek ağacı kurutmadığı sürece bir sıkıntı olmaz. Ama kurutumuz, inan bilmiyorum

        • Puan 1
          Başarılar: Beat the Destiny
          Kullanıcı

          Şimdi ilk olarak telleri takman lazım. ondan sonra gitar gitarı çal ki gitarın telleri kendine gelsin. teller genişlesin otursun.

          o sırada da akort et. bu işlemi yaptıktan sonra sap ayarına geç. sap ayarı bittikten sonra entonasyon ayarı yapman lazım. bunun için tellerin çıktığı ve dayandığı yerdeki köprü parçalarını teker teker ileri geri alman lazım her tel için ayrı.

          işin olayı şu: diyelim en üst telin yani E telini yapacağız. önce teli akort ediyoruz. ettikten sonra aynı telin oktavını (12. perde) tınlatıyoruz. onunda sesinin E de olması lazım. bunu ayarlarken de ikide bir teli akort etmende lazım. o saddleyi ileri geri alırken tel gerginliği artar yada azalır.

          en son olarakta tel yüksekliğine geldi. şimdi burası bir tık zevk meselesi senin çalım tarzına ve tel kalınlığına göre değişir. Ben metalci bir genç olarak telleri klavyeye olabildiğince yakına alıyorum. internet üzerinde milimetre cinsinden de yazıyor onlara da bakabilirsin. buradaki amacımız teller fretlere çarpmasın, ve çalınmayacak kadar yukarıda da olmasın.(onları da saddlelerin üstünde 2 tane vida gibi birşey oluyor. fakat alyan anahtarıyla hareket ettirebilirsin)

          Kolay gelsin, Sorun olursa burdan belirt yardımcı olurum

          • Puan 1
            Başarılar:
            Kullanıcı

            Tamam uygulama yapınca olumlu olumsuz tekrar yazarım şimdi teşekkürler