Müzik teorisi (armoni) – 2 , İlk kursun devamı niteliğindedir. Eğer eksikleriniz varsa, önce bu kursu çalışmanızı öneririz.
Fizik eğitimi almış biri olarak benim müzik teorisine yaklaşımım ezberlemeyi minimize etmek yönünde. Neyin, nasıl ve neden olduğunu anlamak ve öğrencilerimin de anlamasını sağlamak. Bu konseptleri anladığınız zaman istediğiniz tonda, var olan herhangi bir dizi veya akoru kendiniz bulabilirsiniz. Daha önce bildiğiniz temelin üzerine çıkmak, hayal gücünüzü ve bilginizi daha da genişletmek istiyorsanız bu kurs sizin için uygun.
İlk kursta temel bilgilerden bahsetmiştik. Burada kısa bir özet sonrası daha işleri biraz daha detaylandıracağız. Farklı tınılar yakalayabilmemizi sağlayacak olan modlar konusuna değineceğiz. Ionian, Dorian, Phyrgian, Lydian, Mixolydian, Aeolian ve Locrian modları nedir? Nasıl tınlatılır bunlardan bahsedeceğiz. İlk kursta bahsettiğimiz aralıklar konusunu daha detaylı inceleyecek ve konsonant / disonant özelliklerinden bahsedeceğiz. Bu bilgiler hem enstruman çalarken hem de kendi bestelerinizi yaparken veya bunlar bilgisayarda kaydederken çok işinize yarayacak. Tabii ki bu bilgilere hakimiyet zamanla gelecek ve zamanla kendi alanımıza nasıl uygulamamız gerektiğini öğrenmemiz gerekecek.