Reply To: İlk Gitar Seçimi

  • İnan Güzel

    Organizer
    Mart 19, 2023 at 5:53 pm
    Kullanıcı 0. Seviye

    Selam,
    Başlangıçta gitar olarak manyetik tipi, kasa şekli, boyası veya güzelliğinden önce dikkat etmen gereken en önemli şey fret işçiliği ve çalım rahatlığı. Onun haricinde versatil bir gitar işini görecektir.
    Aria Pro Fullerton, Roasted maple sap ve paslanmaz çelik perdeye sahip bu fiyata bulacağın en versatil ve fiyat performans gitarı şu an bu. Roasted maple en yoğun en sıkı ağaçlardan birisi çok iyi bir rezonans sağlıyor, paslanmaz çelik perdeler de çalım rahatlığını aşırı arttırıyor ve nikel fretlere göre daha geç eskiyor : https://www.senkop.com.tr/urun/aria-714mk2bkdm-elektro-gitar

    “Amfi mi ? Ses Kartı mı ?”dersen de eğer sürekli evde çalacaksan ses kartı ile alacağın ton aralığı amfiye oranla kat kat daha fazla ve daha hesaplı. Ücretsiz bir çok kaliteli IR ve yazılım mevcut şahane tonlar elde edebilirsin. Keza artık bir çok müzisyen sahneye ses kartını götürüp onunla sahne alıyor. Bütçene bakınca ses kartından alacağın ton yelpazesi amfiye göre daha fazla.

    Gitardan gelen soundun %98’i manyetikten, genel soundun neredeyse tamamı da amfiden geliyor. En iyi gitarı da alıp kötü bir amfiye taksan yine kötü bir sonuç alırsın. Ses kartındaki amfi modellemeleri bütçen dahilindeki alabileceğin amfilerden daha iyi.

    En İyi Fiyat Performans Ses kartı : https://www.amazon.com.tr/M-Audio-M-Track-Duo-Podcast-uygulamaları/dp/B08Q1V77NR

    En iyi Fiyat Performans Referans Kulaklığı: https://www.amazon.com.tr/Behringer-BH470-Stüdyo-Monitör-Kulaklık/dp/B07VG6GFZT