Reply To: Gitarınızı ve Ekipmanınızı Paylaşın

  • Burhan D

    Üye
    Mart 4, 2023 at 8:41 pm
    Kullanıcı 0. Seviye

    Teşekkürler @admin ???? Hikayeleri kısaca şöyle; ilk gitarımı almadan önce ağacıydı manyetiğiydi köprüsüydü o kadar fazla detaya boğuldum ki gitar nasıl çalınırdan daha çok gitar nasıl alınır kısmı ve gitarın fiziksel yapısı beynimde çok daha fazla yer kaplar hale geldi. Doğal olarak bir noktadan sonra bu bilgileri kullanıp bir ürün ortaya koymak istedim ama tabii ki Türkçe bir kaynak olmadığı için epey zorlansam da kendi istediğim tasarımlarda iki tane gitar yaptım. Kimya öğretmeniyim. İlk gitarıma ilk element olan hidrojen’in, ikinci gitarıma ise ikinci element olan helyum’un ismini verdim. Lityum için hazırlıklara da başladım. :)<div>

    Gövde ağaçları kendi şehrimden kendi bahçemizden, Artvin’den. Sapları ise istediğim ölçülere ve tasarıma göre Çin’den bir ustaya yaptırdım. Metal aksam ve elektronik parçaları satın aldım. Gövde tasarımları ve ağaç işçiliği, montajı ve cilası ise bana ait. Uzun uzun yazmaya kalksam çok zaman alır.

    Bu işe meraklı arkadaşlara cesaret ve fikir vermek için adım adım tüm detayları yazdığım bir blog’um da var. Merak edenler için adresi de eklemek istiyorum müsaadenizle.

    gitarprojeleri.com

    Yapım süreciyle ilgili birçok arkadaş bana ulaştı, fikir alışverişinde bulunduk. Birkaç tanesi de kendi gitarını yaptı. İlgilenen arkadaşlar olursa, elimden gelen yardımı seve seve yaparım.

    Müzikle kalın ????

    </div>

    • Bu yanıt  Burhan D tarafından 1 yıl, 7 ay önce düzenlenmiştir .