-
Tonex One için Adaptör Seçimi
Arkadaşlar selam,
Tonex One pedalı aldım. Bunda güç için 2 seçenek var.
2 tarafı usb type-c kablo var ve bununla bilgisayara bağlıyorsunuz. Bilgisayardan güç alıyor. Bu kablo kutudan çıkıyor. Bunun için şöyle bir ifade var. “To manage TONEX ONE presets with the librarian or to use it as an audio interface.
It can also power the unit (5V 260 mA).”Bilgisayara takarak Tonex uygulamasını açmasam bile içine yüklediğim amfi-cabin simülasyonunu kullanabiliyorum. Buraya kadar sorunum yok. Ama ben sürekli bilgisayara takmak istemiyorum. İçeri geçeyim orda amfim var ona takayım istiyorum. Bu noktada adaptör girişi var. Ama kutudan adaptör çıkmıyor. Sitesinde kutuda yer almaz, ayrıca alın diyor ama gösterdiği ürün birincisi ülkemizde yok, olsa da çok çok pahalı (40$ demiş).
Şimdi manuel’inde adaptör için “Power in
9V DC 120 mA center negative” demiş.Ben buna nasıl bir adaptör almalıyım? ChatGPT’ye falan sordum. Dedi ki 9V kısmı önemli. Altı veya üstü bişey almak. Amper olarak da 120mA dediyse minimum 120mA’lık birşey al. Üstü olabilir dedi. Ok.
Ama evde Roland Microcube amfim var. Onun adaptörüne baktım, 9V 500mA yazıyor. Taktım çalışmadı.
Zuhal Müzik’i aradım. Dedim siz de satıyorsunuz Tonex One. (ben ikinci el aldımdı, gereksiz detay:)) Buna adaptör istiyorum, ne olur? Telefondaki kız dedi ben bi sorayım. Sordu. Dedi ki “KOZMOS PSA-230 / P 200MA Boss Pedallar İçin Adaptör” bu uyar sana. Teşekkür ettim kapattım. Baktım 9V 200mA yazıyor.
IK Multimedia’nın önerdiği o 40$’lık ürüne baktım. O tabi tek bir ürün için değil. Birden fazla IK Multimedia ürünü için yapılmış. Kendi sayfasında teknik özellikleri yoktu ama başka siteden buldum resimlerini falan 9V 1750mA yazıyor.
Şimdi bu Zuhal’deki adaptör işime yarar mı? Roland’ınki neden olmadı? Adaptör için başka parametrelerde mi var? Bilmem gereken başka ne var? Bilen arkadaşlar yönlendirebilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Log in to reply.