Müzik Üniversitesi Forum Müzik Genel Müzik Gruplarının Geçmişi Taklit Ederek Başarıya Ulaşması Mümkün müdür?

• Müzik Gruplarının Geçmişi Taklit Ederek Başarıya Ulaşması Mümkün müdür?

Posted by Mert Bulut on Şubat 11, 2025 at 1:10 am

Rock müzikle, daha da özelinde metal müzikle ilgili olarak bu başlığı açıyorum.

Bir grubun, tarzları ve sesleri doğal olarak kendilerine özel olmasına rağmen, aynı formülleri tekrar tekrar kullanarak başarılı olma şansı var mıdır sizce? Mesela atıyorum old school heavy metal ya da alternative metal hayranısınızdır ve bu türü kendi grubunuzla ya da bireysel icra etmek istiyorsunuz, sizden önce binlerce metal grubu farklı farklı zamanlarda bu türde yapılabilecek çoğu şeyi icra ettiler zaten. Daha ne kadar sınırları zorlayabilirsiniz ki? Yani bir grubun başarılı olması için illa icra ettiği türde bir yenilik getirmesi gerekli midir sizce yoksa kendilerine özgü tarzları ve en önemlisi yaptıkları müziğin kulağa hoş gelmesi yeterli bir durum mudur? Aslında yapılan müziği de düşünmek gerekiyor bu bağlamda, rock müzikte daha ne tarz bir yenilik getirebilirsiniz ki? Enstrüman aynı enstrüman (çeşitli kombinasyonlar zaten birçok kez denendi şu ana kadar), drop akortları iyice düşürerek kara delik gibi ağır bir hale getirmekle de bir yere varılmaz bence, teori de aynı teori.. Ya da istediğimiz müziği yaparak, kendimizi kategorilendirmeden direkt sentez/melez müzik mi yapmak gerek acaba? Sonuçta dinlenmedikten sonra da şarkı yapmanın bir anlamı var mı?

Düşüncelerinizi bekliyorum, cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

• Bu başlık  Mert Bulut tarafından 1 ay, 2 hafta önce modifiye edildi. Sebep : Noktalama hatası
    Mert Bulut yanıtladı 1 ay, 2 hafta önce 1 Üye · 0 Yanıt
  • 0 Yanıt

Üzgünüm, hiç yanıt bulunamadı.

Log in to reply.