Müzik Üniversitesi Forumları

Gitar ve müzikle ilgili sorularınıza yanıt alın, sizin gibi müzisyenlerle bağlantı kurun.

• Posted by Ege Hoşbul on Eylül 20, 2024 at 4:01 pm

Merhabalar. Hem synth hem piyano vb. pluginleri kullanmak istediğim orta yollu bir midi klavye almak istiyorum. Eğer tavsiye ettiğiniz veya kullandığınız modeller varsa önerebilirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler!

aristeiare yanıtladı 2 ay önce 3 Katılımcı · 5 Yanıt
  • 5 Yanıt
  • Belinay

Üye
    Eylül 21, 2024 at 8:06 pm
    1. Seviye

M-audio kaystation modellerine gözatılabilir, çevremde kullanan çok var ve fazlasıyla memnunlar.🤗

• Ege Hoşbul

Üye
      Eylül 21, 2024 at 10:56 pm
      2. Seviye

çok teşekkür ederim kesinlikle göz atacağım🤘

• aristeiare

Üye
    Eylül 21, 2024 at 9:55 pm
    Kullanıcı 0. Seviye

Biraz midi klavyede ne aradığınıza ve kaç tuş ihtiyacınız olduğuna bağlı. Yani üzerinde pad olanlar, eq olanlar, hazır ses bankalarıyla gelenler bile mevcut. Böyle bir ihtiyaçlarınız var mı belirtseniz daha iyi olurdu aslında.

M-Audio Keystation 61 kullanıyorum bende. Çok memnunum işimi görüyor. Yanında gelen yazılım ve bankalar var fakat hiç kullanmadım o yüzden kaliteleri nasıldır bilemem. Sadece bilgisayara bağlayıp dawdan eşleştirip kendi yüklemiş olduğum vst pluginleri üzerinden ses aldığımdan bana fazlasıyla yetiyor. Şu an 32 tuşlu mini versiyonu midi klavyeler arasında en ucuzu o yüzden düşünebilirsiniz.

• Ege Hoşbul

Üye
      Eylül 21, 2024 at 10:58 pm
      2. Seviye

aslında piyano vstsi ile de kullanacağımdan kastım fazla tuş ihtiyacımın olması idi. teşekkürler.

• aristeiare

Üye
      Eylül 22, 2024 at 6:52 pm
      Kullanıcı 0. Seviye

Ben de bateri, piyano, synth veya çeşitli ses efektleri yapmak için kullanıyorum. Piyano şeklinde kullanmak istediğimden dolayı 61 tuşlu aldım. Anlık çalarken her notaya ulaşmak kolaylık sağlıyor ama çok yer kaplaması ve ağırlığı da hoşuma gitmiyor başka yerlere taşıyamıyorum odamın içinde bile.

Ben bu tarz melodileri arka planda çalan biriyim yani ana enstrümanlarım elektro gitar ve bas. Sırf arkada bateri olsun veya çeşitli ses efektleri olsun diye kullanıyorum. Bazen yeri geliyor midi klavyeyi açmadan bilgisayardan mousela bile yapıyorum. Şimdi ki aklım olsa 32 tuşlu alır kalın notaları ayrı, ince notaları ayrı çalıp bunları birleştirirdim. Midi düzenlemesi bilgisayarda çok kolay çünkü çaldıktan sonra bile nota değiştirebiliyorsun veya vuruşunun hassasiyetiyle oynayabiliyorsun. O yüzden ihtiyaç ve isteneni iyi düşünmek lazım.

Log in to reply.