Müzik Üniversitesi › Forum › Müzik Teknolojileri ve Prodüksiyonu › Midi klavye
-
Midi klavye
Posted by Unknown Member on Kasım 9, 2019 at 10:02 amMerhaba, Drum, bas v.b kaydetmek için midi almak istiyorum daha once hiç kullanmadım, ayrıca 64 tuşmu, 25mi almalı bir sürü çeşiti var,ne ne işe yararne gibi farklılıkları var aydıtlabilirseniz çok sevinirim,
Unknown Member yanıtladı 8 ay önce 3 Katılımcı · 70 Yanıt -
70 Yanıt
-
Ogretmen
Selamlar.
Midi enstrumanları çalarken de bir nebze rahat etmek gerektiğini düşünüyorum. 25 tuş klavyelerin genellikle tuşeleri, hissiyatları çok kötü oluyor. Bir tane bile iyi olan çalmadım.
Ayrıca ileride akor basayım, farklı oktavlar kullanayım derseniz yine sizi kısıtlayabilir, aynı sonuca daha çok uğraşarak ulaşmanıza sebep olabilirler. Ben minimum 49 tuş, yeriniz varsa 64 tuş öneririm. Klavye büyüdükçe genellikle tuşe de daha iyi olduğu gibi, tuşlar da daha rahat basılır büyüklükte oluyor ve rahat çalınabilir oktavlarınız olmuş oluyor.
M-Audio’nun klavyelerine bir göz atabilirsiniz, standart ürünlerdir.
İyi çalışmalar \m/
-
0. Seviye
m audio keystation 32 kullanıyorum. çok memnunum.
-
Unknown Member
Deleted UserKasım 10, 2019 at 11:15 am0. Seviyeöncelikle tavsiyelerinizin için çok minnettarım, 49 tuşlu olarak, nektar gx49 düşünüyorum. acaba ileriye dönükte ele aldıgmızda, gayet kullanışlı olurmu sizce. marka hakkında bilgimde pek yok açıkcası
-
Ogretmen
Nektar iş görür duruyor. Zaten MIDI klavyenin işi sesi tetiklemek olduğu için çok fazla fark da olmayacaktır markalar ve modeller arasında.
Sadece çalıp hissiyatına, tuşesine bakmakta fayda var diyebilirim
Yanıt göndermek için giriş yapın.
Log in to reply.