Müzik Üniversitesi › Forum › Müzik Teknolojileri ve Prodüksiyonu › m-audio ses kartı
-
m-audio ses kartı
Posted by enes derda ketan on Kasım 25, 2024 at 5:09 pmm-audio air hub ses kartı aldım ancak baglantısını bir türlü yapamadım internette araştırdım bulamadım . böyle kaldım yani çalamıyorum sesi alamıyorum ses kartlarından anlayan varsa yardımcı olabilir mi lütfen.
aristeiare yanıtladı 6 saat, 41 dakika önce 2 Katılımcı · 1 Yanıt -
1 Yanıt
-
0. Seviye
Merhaba. Ses kartını bilgisayarınıza usb ile bağlayın. Önce M-Audio sitesinden ses kartınızın driverını indirin ve kurun. Ardından daw veya plugin artık hangisi üzerinde çalışıyorsanız ses ayarlarından ASIO seçip, ses kartınızı seçin.
Buffer size arttıkça gecikme artar, buffer size ne kadar düşük olursa gecikme de o kadar düşük olur fakat bu bilgisayarınızın performansına göre değişir. Eğer bilgisayarınız iyi değilse sesle bozulmalar veya çatlamalar meydana gelir. O yüzden 44.1khz veya 48khz ile buffer size 512 ya da 256 deneyin.
Buffer size 512 veya 256 güvenli değerlerdir ve gecikme de biraz kabul edilebilir düzeydedir. Buffer size 64, 128 ile başlayabilirsiniz gecikme düşer ses direkt iletilmiş işlenmiş ve geri dönmüş olur. Eğer seste çatlamalar veya bozulmalar meydana geliyorsa buffer sizeı arttırın her defasında. Çok arttırmanızı da önermem çünkü buffer size arttıkça gecikme de artar haliyle çalarken biraz tuhaf gelir ses sonradan geldiği için. Bunu zaten kurcaladıkça kendinize göre anlarsınız.
Yanıt göndermek için giriş yapın.
Log in to reply.