Müzik Üniversitesi Forumları

Gitar ve müzikle ilgili sorularınıza yanıt alın, sizin gibi müzisyenlerle bağlantı kurun.

• ASIO driver ses sorunu

Posted by Yahya Fuat Gökkuş on Ocak 25, 2025 at 9:23 pm

Merhaba herkese. Şu anda behringer umc22 ses kartım ve gitarımla müzik yayını ve kayıt yapmak istiyorum. Yayın için irig stream vb cihazlar kullaniliyormuş fakat şu anda buna bütçem yok. Ben de bilgisayar programlari arasinda ses aktarımı için asio link pro diye bir uygulama indirdim ve biraz ogrendikten sonra reaper outputunu yayın programına göndererek amacima ulastim. Tek sıkıntı gitar çalarken 20-30 saniyede bir ses kesiliyor ve birkaç saniye sonra geri geliyor. Ses kartim icin Asio4all driver öneriliyor ve mecburen bunu kullanıyorum. Bu sorunu daha önceleri salt amfi simulatorunde veya daw’da takılırken de yaşıyordum. Sonra her yerden buffer size yükselterek kesilme süresini nispeten uzattım ama asla kökten çözemedim. Sizce kendi driver’ı olan bir ses kartına geçmek sorunu çözer mi? Sesi yayına aktarmayı denesem yine sorun yaşama ihtimalim nedir?

NOT: bilgisayar özellikleri gtx1650, intel i7 9750h, 16gb ram

Herkese iyi günler dilerim.

Yahya Fuat Gökkuş yanıtladı 1 ay, 1 hafta önce 2 Katılımcı · 3 Yanıt
  • 3 Yanıt
  • Yahya Fuat Gökkuş

Üye
    Ocak 27, 2025 at 9:35 pm
    Kullanıcı 0. Seviye

Behringer ASIO usb driver ile denedim değişme olmadı. Fakat bir ara sadece gojira x açıkken xlr mikrofonu çıkardım, phantom power’ı kapattım ve sadece gitarla hiç drop yaşamadım. Acaba güçle alakalı bir şey mi?

• aristeiare

Üye
    Ocak 29, 2025 at 12:19 am
    Kullanıcı 0. Seviye

Merhaba

Hiçbir ek program vs kurmayın veya programlar aracılığı ile ses almaya/vermeye çalışmayın. Bunlar gecikme eklerler

Adım adım anlatayım.
    1-) Ses kartınızın driverını indirip kurun.
    2-) Daw olarak reaper kullanıyormuşsunuz, dawda asio olarak ses kartınızı seçerek ses ayarlarınızı optimal seviyede yapın (44,1khz / buffer size 216 veya 512 vs)

3-) Reaplugs standalone versiyonunu indirip kurun (https://www.reaper.fm/reaplugs/)
    4-) Dawda masterbusa reastreami ekleyin (iki adet reastream olacak, standalone versiyonunu seçin)
    5-) OBSde de eklenti ekleyerek reastreami ekleyin ve alıcı olarak işaretleyin

Artık dawdaki sesler obsde direkt duyulabilir olacaklar.

Neuraldsp pluginleri çok cpu harcıyor, üzerine yayın yapmakta çok cpu harcıyor. Ses kartınız ve bilgisayar özellikleriniz biraz eski/kötü sayılabilir. Bu yüzden seste çızırdamalar vs olursa buffer sizeı artırmanız gerekiyor

• Bu yanıt  aristeiare X tarafından 1 ay, 1 hafta önce düzenlenmiştir .
    • Yahya Fuat Gökkuş

Üye
      Ocak 29, 2025 at 7:43 am
      Kullanıcı 0. Seviye

Merhabalar, yanıtınız için teşekkürler. Evet ben de Reastream’i yeni öğrendim ve diğer programları sildim. Fakat ses kesintisi yayından bağımsız olarak sadece kendi halimde takılırken de yaşadığım bir şeydi ve bunu ne buffer size, sample rate ile ne de başka bir şey ile çözebildim. Yalnız gojira x açık gitar çalarken de yaşıyorum, reaper’a girip mikrofondan konuşurken de. Bunun için gelişmiş güç seçeneklerini değiştirme, usb ayarlarıyla oynama, Asio driver ayarlarıyla oynama vs. birçok farklı yöntem denedim ama nafile.

Log in to reply.