• Profile photo of Halil Batuhan

      Halil Batuhan bir güncelleme paylaştı

      9 ay önce

      Puan 1
      Başarılar:

      Deniz abi selam, tapping ,legato vs tekniklerinin kurslarında her bir tekniğin farklı varyasyonlarda egzersizleri var.Acaba her bir egzersize ne kadar süre çalışmalıyım bir diğer egzersize gecmeden önce.elbette elimden geldiğince temiz çalana kadar çalışıyorum ama mesela belli bir metronom sınırı varmı?kaç metronoma ulaşınca diğerine geçmeliyim gibi?Bir de her bir tekniğe günde 1 saat civarı ayırıyorum eş zamanlı olarak çalışıyorum düzenli olarak.fakat kimileri teknikleri sıralı bir şekilde zamanlara ayırarak çalışmayı öneriyor.siz ne düşünüyorsunuz? Düzenli bir şekilde çalışmama rağmen tekniklerin birbirine girip verimsizliğe yol açması söz konusu mu acaba?tabi tekrardan belirtiyorum her birine 1 saat günlük çalışıyorum metronomla yavaştan ilerletiyorum. Ve hiç aksatmıyorum🤗🤘🤘

      Love
      Sungur Alp AslanveDeniz Sayman
      1 Yorum
      • Puan 569
        Başarılar:

        Joel Hoekstra’yla çalıştığımda 1 saatlik derste 5-6 farklı teknik için 4er 5er tane çalışma öğretiyordu ve onların hepsini bir sonraki haftaya kadar yetiştirmem gerekiyordu. Baya sıkı bir çalışmaydı çünkü 1 haftalık çalışmayı yetiştirmek için neredeyse hafta boyunca her gün uyanık olduğum her dakika çalışıyordum.

        Ama bütün teknikleri bir arada çalışmak hepsinin kafamda daha kolay birleşmesini ve pozisyonları daha kolay görmemi sağlamıştı..

        Yani benim önerim, şu andaki sisteminiz güzel. Tüm tekniklere her gün vakit ayırmak benim tecrübelerime göre gayet verimli oluyor.

        Bi ara kafayı Mr. Big’in (Paul Gilbert) Daddy Brother Lover Little Boy solosuna takmıştım. Bu solonun girişindeki hızlı bölümü legato olsa da niyeyse alternate pickingle çalmaya çalışıyordum. İstediğim hıza bir türlü gelmediğ için her gün, her gün çalışmaya devam ettim ve bu çalışmam aralıklarla 1-2 yıl boyunca devam etti.

        Demek istediğim şu ki, metronomda sınır diye bir şey yok. Siz ne kadar gitmek istiyorsunuz? Sınır işte o nokta.

        Fakat şu da bir gerçek kendi üst sınırlarınızda zorlanmaya başladığınızda ilerleme oranı yavaşlıyor. Bu yüzden bir egzersizde kendi üst sınırlarınızda takılmaya başladığınızda bir süre ona ara verin, başka şeyler çalışın ve ileride o egzersize geri döndüğünüzde daha kolay bir şekilde hızlanabildiğinizi göreceksiniz.