Reply To: Önerileriniz

  • Deniz Sayman

    Organizer
    Mart 23, 2023 at 9:24 pm
    Puan 4,591 Puan
    Başarılar:
    Ogretmen

    Öneriler için çok teşekkür ederiz. Çalışma planımıza devam ederken hepsini dikkate almaya çalışıyoruz. Sitenin çalışma hızı ile ilgili olarak bugün bir çalışma yapıldı ve sistemin işlemesi için elzem olmayan tüm uygulamalardan siteyi arındırdık. Bu çalışma öncesi örneğin ana sayfa 4.5 saniye gibi bir sürede yükleniyordu, test mecralarının cache süresi sıfırlandığında yeniden test yapacağız. Ama şimdiden çok daha hızlı yüklendiğini deneyimledik.

    Aslında çok yüksek kapasiteli bir sunucuda barınıyoruz. Sadece Müzik Üniversitesi için ayrılmış 48 GB ram, 12 işlemci ve SSD hard diskli, yüksek bant genişliği olan bir sunucumuz var. Fotoğraf ve video gibi medya dosyaları Vimeo ya da Amazon AWS gibi farklı yüksek kapasiteli dış sunucularda barınıyor dolayısıyla ana sunucuya ekstra bir yük oluşturmaları engelleniyor.

    Ancak kullandığımız sistemler de bir o kadar kuvvetli ve güç harcayan sistemler. Kursları, forumları, grupları olan, adeta Udemy ile Facebook’un çocuğu formatındaki bir sistemden bahsediyoruz. En hızlısını sunabilmek için gereken neyse yapacağız ancak bunun bazı limitleri olabileceğini de göz önünde bulundurmak gerekebilir. ????