Reply To: Forumunuza Hoş Geldiniz (Sizi Tanıyalım)

  • Ozan Çiçek

    Üye
    Mart 19, 2023 at 5:24 pm
    Puan 2,089 Puan
    Başarılar:
    Öğrenci

    Herkese selamlar, ben Ozan namı diğer Ozzy 🙂

    28 yaşındayım, Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. Elektro gitara ilk merakım üniversite yıllarında blues müziğe yönelmemle başladı. Bu dönemde bol bol Jimi Hendrix, Eric Clapton, B.B. King, Gary Moore, Chuck Berry, Yavuz Çetin ve Blue Blues Band (İnternette bulabildiğim videoları kadarıyla) dinleme fırsatım oldu.

    Daha sonra kendime sırf Yavuz Çetin’in gitarına benziyor diye bir tane Squier Bluut Strat Brown Sunburst almıştım. 😀 Bluesu seviyor ve dışa vurduğu o duygusallığa, o yumuşak dokunuşlara, o hissiyata, acıya, kıvranışlara bayılıyordum. Fakat ne yazık ki hayat şartları nedeniyle gereken ilgiyi ve zamanı elektro gitara veremedim ve Squier Bullet Stratım uzun bir süre bekleyeceği, odamdaki köşesinde yerini aldı. Böylece ilk elektro gitara başlama dönemim son buldu.

    Daha sonra iş hayatına atılmak ve maddi gelir elde etmek bana, tekrar yarım bıraktığım bu serüvene yeniden dönme imkanı sundu. Zamanla birlikte elbette ben de değişmiştim. Bluesun o duygusallığı beni artık kesmiyor, hayata ve olaylara bakış açım daha da protest bir hale bürünüyordu. Bu durum beni duygularımı sert bir şekilde dışarı vurabileceğim ve sevdiğim bir müzik türüne, metal müziğe itiyordu. Bu sebeple elektro gitara olan ilgimi yeniden kazanmak ve kendime “sert çocuk” görünümü katmak için bir Jackson JS22 aldım ve Deniz Beyin Udemy’deki derslerine katıldım.

    Bu alanda mutlu olduğum süre boyunca kendimi ilerletebildiğim kadar ilerletmek, zamanı geldiğinde yeni başlayan arkadaşlarıma, kardeşlerime yardımcı olmak isterim.

    Emek vererek, birlikte başaracağız. 🙂