Forumunuza Hoş Geldiniz (Sizi Tanıyalım)

Tagged: ,

  • Forumunuza Hoş Geldiniz (Sizi Tanıyalım)

    Posted by Deniz Sayman  on Eylül 8, 2019 at 10:23 pm

    Hoş GeldinizSelamlar sevgili Müzik Üniversitesi üyeleri.Bu forum; hem sizin olası sorularınıza yanıt bulabilmeniz, hem üyelerimizin birbirleriyle tanışıp bilgi paylaşımında bulunabilmesi hem de Müzik ile ilgili her konuda tartışabilmek için oluşturulmuştur.Sizden tek ricamız; herkese saygı, sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmanız ve yapıcı eleştirilerde bulunmanızdır. Burada hepimiz öğrenmek, gelişmek için bulunuyoruz. Bu sebeple birbirimizi kırmayalım!Sizleri tanımak, neler çalıştığınızı, ne öğrenmek istediğinizi ve şu ana kadar yaptığınız projeleri cevaplarda bekliyorum \m/

    Alaaddin Eren Eskin yanıtladı 2 hafta önce 109 Katılımcı · 192 Yanıt
  • 192 Yanıt
  • Utkucan Şahinbaş

    Üye
    Ekim 4, 2019 at 2:54 pm
    Puan 10 Puan
    Kullanıcı Kullanıcı

    Selamlar, 21 yaşındayım Marmara üniversitesinde öğrenciyim. 7 -8 yaşlarımda gitarla tanıştım. Ailem kursa yollamak gibi bir çaba içerisine girmediği için tekerleği  icat edercesine  gitar çalmayı öğrendim. hatta 4 -5 sene gitarı akort etmedim. akortun ne olduğunu bilmiyordum..  2011yılında  ilk elektro gitarımı aldım. Televizyonlardan, konserlerden, sonrasında internet yayılınca youtube’dan gitaristlerin ellerine baka baka belli bir seviyeye geldim. kendi kendime  biraz teori nota öğrendim, kendi kurduğum matematikle bağdaştırdım Hala hiç eğitim almadan i, ürettiğim melodiyi ,istediğim şarkıyı oturup çalışarak çalabilir seviyeye geldim. Yetmedi büyük uğraşlar vererek 2014’te fender strat aldım. Ufaktan cubase 5 ile gitar kayıtlarına başladım. pc mikrofonu kullanarak yaptım bu kayıtları ve mixledim. bu kayıtların %90 ı kendi bestelerim doğaçlamalarımdır.  işi ilerletmek için kendime bir midi klavye  aldım (m audio keystation 32) Böylelikle dijital kayıtlara geçtim, daha temiz sesler duydum ve armoni bilgim daha çok gelişti. keza mix kabiliyetimde öyle. Geçtiğimiz sene de Marmara üniversitesi Drama kulübüne girdim.  Kayıtlarımı dinleten arkadaşlarım Tiyatro müzikleri yapmama teşvik etti. Şuan Bir bağımsız tiyatro topluluğunun Oyun müziklerini  besteleyip kaydediyorum. Oyun Uluslararası festivallerde yarışacak, turnelere çıkacak. Hatta müzik kategorisinden ödül alma hedefimiz var.  kayıtları  Cubase 8 el ve bir midi klavye ile yapıyorum.    Ama ne yazık ki latency sorunu ve bir takım ses sorunları ile karşı karşıya kaldım. latency sorununu biraz çözdüm sayılır ama gain ve mastering kısmı ile ilgili çözemediğim kısımlar var.
    Sonuç olarak  bu sorunları çözmek için eğitim almanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Kayıt teknikleri ile ilgili yerli neşriyat neredeyse hiç yok. Bu işi alaylı öğrendiğim için soracak kimsem de yok.  Bundan dolayı Bu kurslara abone oldum eksiksiz bir şekilde öğrenmek istiyorum. Üstümde büyük sorumluluk var. Yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.

  • Deniz Sayman

    Organizer
    Ekim 4, 2019 at 4:57 pm
    Puan 4,662 Puan
    Başarılar:
    Ogretmen

    Selamlar Utkucan,

    Müzik Üniversitesi’ne hoş geldiniz.

    Özellikle Gam & Mod ve Armoni 1&2 kurslarını çalıştıkça melodilerinizi şekillendirebileceğiniz daha fazla şekil, fikir ve bunları nasıl daha iyi kullanabileceğinizi öğrenmiş olacaksınız. Bu şekilde ses konusunda hayal gücünüzü ve melodilerinizi geliştirebilirsiniz.

    Güzel bir gitarla çalışıyor olmak harika, akustik kayıtlar için (özellikle vokal gibi) daha iyi, mümkünse condenser bir mikrofon önerebilirim.

    Latency sorununun sebebi ses kartının yetersiz olması veya Cubase’de yapılan buffer size ayarı ile ilgili olabilir. Ama çözmeye yaklaştığınıza göre doğru yoldasınız demektir.

    Evde Müzik Prodüksiyonuna Giriş ve Mix Temelleri kurslarında anlatılanları kayıtlarınıza uygulamaya çalışın. Zamanla daha hakim olacaksınız mutlaka. Yaptığınız kayıtlarla ilgili mutlaka Geri Bildirim Talebi gönderin. Bu şekilde kayıtlarda var olabilecek sorunlar konusunda biz de sizi yönlendirmiş oluruz. Yine konuyla ilgili tüm sorularınızı bu forumda ve facebook grubunda yanıtlamaya çalışacağız.

    Üzerinizdeki sorumluluk sizi yıldırmasın ve acele etmeye itmesin. Bu bir müzisyen için karanlık tarafa giden yol. “Neden istediğim gibi olmuyor?” sorusunu ara sıra sormak iyidir, ama sürekli bu soruyla mücadele etmek insanı yıldırır ve müzikten uzaklaştırabilir. Nacizane tavsiyem; öğrendiğiniz ve yaptıklarınızdan keyif almaya bakın, gelişim zaman içinde mutlaka gelecektir.

  • Utkucan Şahinbaş

    Üye
    Ekim 4, 2019 at 5:31 pm
    Puan 10 Puan
    Kullanıcı Kullanıcı

    Teşekkürler Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

  • Gökhan Yılmaz

    Üye
    Ekim 9, 2019 at 2:56 pm
    Puan 0 Puan
    Kullanıcı Kullanıcı

    Merhabalar;

    33 yaşındayım, Ordu’ da yaşıyorum. Jeoloji mühendisliği mezunuyum ve bir maden firmasında çalışıyorum. Ortaokul yıllarında Metallica gibi grupları dinlemeye başladığım zamandan beri hep gitar çalmayı, o şarkıları sahnede çalabilmeyi hayal ederdim. Gitarla ailemin bu konulara mesafeli bakıyor olmalarından dolayı ancak üniversite yıllarında tanışabildim ve küçük bir şehirde (Gümüşhane) okuyor olmamdan kaynaklı kurs alma şansım hiç olmadı. Kendi çabalarımla elektro ve bass oğrenmeye başladım. Öğrencilik döneminde okulda hocalarımızı zorlayarak bir müzik kulübü kurduk ve çevre şehirlerde de cover pop-rock türü şarkılardan oluşan amatör konserler vermeye başladık. Bunların dışında bir de arkadaşımın vesile olarak bass gitarist olarak katıldığım Rock’n Dark müzik yarışmasında bölge finaline yükselerek jüri karşısında çalabilme fırsatını yakaladım ama yarışmayı kaybettik. Sonrasında ise okulun bitmesi ve iş hayatına atılmak, evlilik gibi faktörlerden dolayı müziğe istediğim kadar zaman ayıramamaya başladım. Ve beklendiği gibi bir hobi olarak kaldı benim için. Egzersiz yaparken ya da belirli bir şarkıya çalışırken, kaydetmeye çalışırken hem DAW ve plugin kullanımında istediğim ses kalitesine ulaşamıyor olmam, hem de çalış stilimde kendi çabamla oğrenmem ve kurs almamış olmam kaynaklı olabileceğini düşündüğüm birçok eksiğim olduğunu farkediyorum. Bunları mümkün olduğunca giderebilmek için de belki de en iyi yolun temelden tekrar düzeltmeye çalışmak olduğunu düşünerek düzenli çalışmalar yapmaya karar verdim. Sizin ve Selim Işık’ ın Udemy ders videolarınızı da kısa bir süre önce çalışmaya başladım ve bu sitenin de onunla paralel gitmesinin yarar sağlayacağını düşünüyorum.

     

    • Deniz Sayman

      Organizer
      Ekim 9, 2019 at 7:36 pm
      Puan 4,662 Puan
      Başarılar:
      Ogretmen

      Merhabalar,

      Siteye ve foruma hoş geldiniz. Ortam ve aileden kaynaklı sıkıntıları bizzat yaşamamış olsam da, bir çok arkadaşım yaşamış olduğu için durumu biliyor ve anlıyorum.

      Sitede hem gitarla ilgili egzersizler ve konu anlatımları, hem de kayıt konularında size yardımcı olacak bir çok içerik bulacaksınız. Elimden geldiğince her gün içerikleri de genişletiyorum.

      Bu sırada çalışmalarla ilgili bir sorunuz veya eklenmesini istediğiniz bir konu olursa, seve seve öne alıp eklemeye çalışırım.

      İyi çalışmalar \m/

  • Gökhan Yilmaz

    Üye
    Ekim 10, 2019 at 9:29 am
    Puan 0 Puan
    Kullanıcı Kullanıcı

    Teşekkürler! Kursların faydalı olacağından eminim. Sizlere de kolaylıklar dilerim.

  • Noyan Kavukçu

    Üye
    Kasım 24, 2019 at 6:54 pm
    Puan 2 Puan
    Kullanıcı Kullanıcı

    Herkese Selamlar,

    İstanbulda yaşıyorum ve 37 yaşındayım. Lise zamanlarından beri gitar çalmaya çalışıyorum. Dönem dönem kurslarda aldım ancak iş-güç ve gitara fazla zaman ayırmamamdan dolayı hep geri kaldım. Hatta farkettim ki son zamanlarda zamanımın çoğunu işten eve gelip PC karşısında geçiriyorum. Neredeyse 3-4 aydır gitarı elime almıyorum. Görüyorum ki sınırlı ve zar zor geldiğim seviyemi de becerimi de köreltmek üzereyim.

    Ama işte insanın ne zaman neyle karşılaşacağı belli olmuyor. Yine öyle boş boş zaman geçirirken internette bu platformla tanıştım. Nedir ne değildir derken arkamdaki gitarlara baktım, sanki “e hadi” der gibiydiler. Telleri eskitmenin vakti geldi diye düşündüm ve burdayım. En önemlisi de çok emek sarfetmenin gerektiği bu oluşumu görmezden gelemezdim. Bana bir şeyler katacağını hissetmemle beraber, tekrar o içimdeki kıvılcımı ateşe dönüştüreceğini düşünüyorum.

    Görüşmek üzere

    • Deniz Sayman

      Organizer
      Kasım 24, 2019 at 11:15 pm
      Puan 4,662 Puan
      Başarılar:
      Ogretmen

      @Noyan Kavukçu hoşgeldiniz!

      Sizi çok iyi anlıyorum. Çalıştığım bir çok arkadaşım benzer durumu yaşıyor, iş hayatının aldığı vakit ve yorgunluk sebebiyle. Gitar çaldığımız zaman hepimiz için bütün sorumluluklardan, zorunluluklardan sıyrılıp kendimize vakit ayırabildiğimiz özel vaktimiz.

      En önemli şey o bahsettiğiniz kıvılcımı çakmak, heyecanı hissetmek ve çaldığımızdan, çalıştığımızdan keyif almak. Gerisi zaten gelecektir. Biraz formunuzu kazandıktan sonra videolarınızı da bekleriz.

      Ve tabii ki güzel düşünceniz, desteğiniz için de çok teşekkürler!

      İyi çalışmalar

      \m/

  • Can Karaca

    Üye
    Kasım 29, 2019 at 1:40 pm
    Puan 0 Puan
    Kullanıcı Kullanıcı

    selamlar … aksaray ilinde 112 de çalışıyorum…aktif hızlı bir işim var. ilk gitarım akustik bir gitardı ve klavyesinde sap tel arasında boşluk çoktu. parmaklarım yanıyordu. 5 6 ay dayanıp 8 10 parça öğrendikten sonra bıraktım. biraz nota biliyorum çok çok az gitar… sonrasında 10 yıl gitarı elime almadım. ikiz çocuklarım doğduğunda neden onlara öğretmeyeyim belki ikisi ile birlikte baba oğul kız müzik grubu kurarız amatörce evde çalar eğlenirirz dedim ve akustik gitarımı satıp düzgün bir klasik gitar aldım. biraz çalıştım ve elektro gitarı da öğreneyim ilerde onu da ömğretirirm çocuklarıma hazine bırakırım … hem eğlenir hem müzik yaparlar hem de kendilerini geçindirebilecek kadar da olsa para kazanırlar diye düşünüyorum… ne de olsa çocuklarımızın başında ölene kadar kalacak değiliz…bir gün gideceğiz bu dünyadan o gün geldiğinde dim dik ayakta durabilsin istiyorum gerek ekonomik gerek psikolojik ve hayatın zorluklarına karşı dayanabilme bu zorluklara gülüp geçebilme eğlenmesini bilme konusunda…herşey hazır benim açımdan önüm açık… tek korkum elektro gitsrın girdiği bar rockbar gibi ortamların bazı tehliklerinden de çocukları uzak tutabilmek…ilerde böyle yerlere girmek isteyecekler 19 10 yaşına geldiklerinde….müzik açısından ise dediğim gibi platform benim için yeterli sesle ilgili bazı ingilizce terimler var şimdiden özür dilerim çoğunu anlayamıyorum.umarım ilerde öğrenir ve öğretirim..teşekkürler!

    🙂

  • Deniz Sayman

    Organizer
    Aralık 1, 2019 at 10:03 am
    Puan 4,662 Puan
    Başarılar:
    Ogretmen

    @Can Karaca Hoşgeldiniz. Ne güzel hedefleriniz var. Ne güzel şey müziksever gençler yetiştirmek. Onları iyi yetiştireceğinize ve iyiyle kötüyü ayırt edebileceklerine eminim. Böylece müziğin güzel, keyifli tarafını görecekler.

    İngilizce terimlerden sıkıntı yaşadığınız olursa seve seve yardımcı olmaya çalışırım. Müzikle ilgili bazı terimlerin tam karşılığı sözlüklerde olmayabilir veya bir kaç anlamı olabilir. Bu yüzden istediğiniz zaman, takıldığınız bir yer olursa buradayım.

    Sevgiler,

    İyi çalışmalar \m/

  • Deniz Bayram

    Üye
    Aralık 21, 2019 at 4:31 am
    Puan 422 Puan
    Öğrenci

    Herkese selam ! Ben Okan 23 yaşındayım. 4 senedir Çin’de üniversite eğitimi görüyorum. Gitar dersi almayı çok istemiştim ama dil sıkıntısına pek giremedim burada o işlere bu site harika oldu benim için.Gitar çalmaya başlayalı yaklaşık 7 ay oldu. Aslında orta okulda başlamıştım elektrik gitara ama kötü öğretmen sıkıntısına gitarı bir kenara koyup yıllarca elime almadım. Son 7 aydır YouTubedan bişeyler öğrenerek az da olsa bir ilerleme kaydettim. Dersler harika gozukuyor site cok kullanisli! Herkese iyi calismalar \m/

  • Deniz Sayman

    Organizer
    Aralık 23, 2019 at 8:44 am
    Puan 4,662 Puan
    Başarılar:
    Ogretmen

    @Okanaydinlik Hoş geldiniz! Ne güzel bambaşka bir ülkede okul okumak. Ne okuyorsunuz?

    İlginiz ve güzel yorumlarınız için çok teşekkürler, zamanla daha da detaylı olacak umuyorum. Sevgiler \m/

  • Altan Öz

    Üye
    Aralık 23, 2019 at 10:43 am
    Puan 0 Puan
    Kullanıcı Kullanıcı

    Merhabalar..

    Ben Altan Öz. 18 yaşındayım ve Kastamonuda yaşıyorum.

    Batı müziği dalında klasik gitardan Konservatuvar bölümüne hazırlanmaktayım. Açıkcası elektro gitarım yok ve daha önceden çok hevesim oldu ama sahip olamadım maddiyattan dolayı. Şuan sadece klasik gitar dalında yükselmek, klasik eserler çalabilmekten yanayım. Tabii gelecekte gitar ve müzik alanında daha sağlam istek ve arzularım var. Şuanlık sadece sitenizde ki eğitmlerin Vokal ve Armoni dersinden faydalanıyorum. Ama gitarda hızlanma çalışmaları sağ el kondisyonu için bazı elektro gitar videolarınızı izliyorum. Bana yararı olacağını düşünüyorum. Amacım sadece kas hafızamı güçlendirmek… Her neyse ileri zamanlarda elektro gitara sahip olursam o derslerinizdende yararlanacağım.

    Şimdilik bu kadar müzik ile kalın dostlar..

    • Deniz Sayman

      Organizer
      Aralık 25, 2019 at 8:39 am
      Puan 4,662 Puan
      Başarılar:
      Ogretmen

      @Altanoz hoşgeldiniz! Konservatuvar çalışmalarında başarılar dilerim ve umarım istediğiniz bölümü kazanırsınız.

      Çalışmaya başlamak ve uygun fiyatlı olması adına SX’in gitarlarına bir göz atabilirsiniz. İlerledikçe, daha iyi bir gitara ihtiyacınız olduğunda da değiştirebilirsiniz. Önemli olan bir yerlerden gelişmeye başlamak.

      İyi çalışmalar \m/

  • Ömer Alpaslan Karaçalı

    Üye
    Aralık 25, 2019 at 3:47 pm
    Puan 0 Puan
    Kullanıcı Kullanıcı

    Herkese Merhaba

    Ömer ben yaş 32.

    99’dan beri davul çalıyorum şu an halen davul çalmakta, ayın belirli günleri sahne almaktayım. Son 2 yıldır evimde rahat rahat çalabildiğim – çalışabildiğim bir stüdyom var şu dönem armoni bilgisi ve bass gitar konusunda kendimi geliştirmek adına aranıza katıldım.  Umarım ilerleyen günlerde davul – davulculuk konusunda da site içerisinde materyaller bulunacaktır.

    • Deniz Sayman

      Organizer
      Aralık 28, 2019 at 10:08 am
      Puan 4,662 Puan
      Başarılar:
      Ogretmen

      @Ömer Alpaslan Karaçalı hoşgeldiniz, iyi çalışmalar dilerim.

      Davul konusunda planlarım var, bir kaç ay içinde başlamak istiyorum. Teşekkürler \m/

  • eski kullanici

    Üye
    Mart 31, 2020 at 2:41 pm
    Puan 0 Puan
    Kullanıcı Kullanıcı

    Merhaba,

    İsmim Murat Can. 17 yaşındayım, yaklaşık 2 senedir gitar çalıyorum. Klasik gitar ve basit teori eğitimiyle başlayıp elektroya geçtim. Ağırlıklı olarak hard rock ve metal parçalarına çalışmaya çalışıyorum. Kendimi teoride eksik gördüğümden burada teori dersleri almaya başladım. Şimdilik hedefim Müzik Teorisi derslerinden sonra gamlar derslerine çalışmaya başlamak.

    Derslere devam. Teşekkürler!

  • Deniz Sayman

    Organizer
    Nisan 1, 2020 at 1:00 pm
    Puan 4,662 Puan
    Başarılar:
    Ogretmen

    @Murat Can Hoşgeldiniz! Benim de önerebileceğim doğru yolu kendiniz de belirlemişsiniz. Başarılar dilerim!
    Sorularınız olursa her zaman forumlarımıza veya size özel facebook grubuna yazabilirsiniz.

    İyi çalışmalar \m/

  • Emre Bodur

    Üye
    Nisan 11, 2020 at 6:12 am
    Puan 0 Puan
    Kullanıcı Kullanıcı

    Selamlar,

    Kastamonuluyum, 22 yaşındayım ve Manisada üniversite öğrencisiyim. Yaklaşık 7 senedir elektro gitar çalıyorum. Müziğe dair en güzel tecrübemi freezone liseler arası müzik yarışmasında yaşadım ve onun dışında pek fazla grupta çalma imkanım olmadı. Sıkı bir Pantera ve Dimebag Darrell hayranıyım. Son zamanlarda Marty Friedman sololarından etkilenmeye başladım ve onun soloları beni gitara ve müziğe biraz daha bağlamaya başladı. Ben de bunun etkisi ile geçmişte eksik bıraktığım teori ve armoni konularını tekrardan sıkı sıkıya gözden geçirme kararı aldım ve beni sadece teoride değil bir çok konuda geliştireceğini düşündüğüm için bu kursa kayıt oldum. Amacım bu kurstan maksimum verim almak.
    Herkese iyi çalışmalar dilerim \m/

Sayfa 1 / 9

Log in to reply.