Müzik Üniversitesi Forumları

Gitar ve müzikle ilgili sorularınıza yanıt alın, sizin gibi müzisyenlerle bağlantı kurun.

Müzik Üniversitesi Forum Müzik Teknolojileri ve Prodüksiyonu Kayıt İçin İdeal Bilgisayar Bileşenleri Nelerdir? Reply To: Kayıt İçin İdeal Bilgisayar Bileşenleri Nelerdir?

  • Deniz Sayman

    Administrator
    Kasım 25, 2019 at 5:04 pm
    Puan 4,685 Puan
    Başarılar:
    Ogretmen

    Mac’ler aynı özellikteki Windows işletim sistemlerine göre daha iyi çalışıyor. Hatta bazı daha yüksek bileşenlilere göre bile daha iyi performans gösteriyor, çünkü tüm hardware kısmı aynı firma tarafından birbirine uyumlu şekilde üretiliyor. Bir de müzik uygulamaları daha stabil, çökmeden, hata vermeden çalışıyor. Bu yüzden iş için ben mutlaka Mac öneririm.

    Bu bilgisayar güzel duruyor, işinizi görür ama eğer imkan varsa bir de işlemciyi en azından bir i5 yapsak almışken derim.

    Preamfi olayı şöyle; eğer mikrofonla kayıt yapacaksanız iyi bir preamfi kayıt kalitesini çok fark ettiriyor. Ama bunun kayıta yansıması bir kaç basamaktan oluşuyor; iyi ses kartı (iyi analog dijital / dijital analog çeviriciler), iyi preamfi, iyi mikrofon ve düzgün bir akustik düzenleme. Tabii yine daha uygun olup güzel performans verenler var, böyle bir sistem düşünürseniz konuşuruz yine.

    Eğer mikrofonla kayıt yapmıyorsanız (özellikle vokal) preamfi almanıza gerek yok. Ama kayıt yapacaksanız güzel bir mikrofon ve güzel bir preamfi mutlaka gerekecek.